Suni ārā nedzenama nakts — koncertuzvedums

Suni ārā nedzenama nakts — koncertuzvedums

13 November, 18:00 | Ola Foundation

Ar koncertuzvedumu “Suni ārā nedzenama nakts” Kultūrtelpā “OLA Foundation” 13. novembrī plkst. 18.00 viesosies Maestro Raimonds Pauls, aktieris Andris Keišs un trompetists Oskars Ozoliņš.

Šajā dienā, atzīmējot dzejnieka Ojāra Vācieša 89. dzimšanas dienu, koncertuzvedumā tiks izspēlēta fantāzija par izcilo dzejnieku, viņa dzīves laikā nepublicēto dzeju, korespondences, intervijas un sarunas.

Viesi laipni gaidīti no plkst. 17.15 ar glāzi vīna no “Olas” sadarbības partnera restorāna “Barents”. Pirms koncerta viesi aicināti apskatīt divas aktuālās izstādes: “Mainīgi Nemainīgais” ar darbiem no fonda privātās laikmetīgās mākslas kolekcijas un “Viņas ziemeļu sauciens” ar baltu rotām un lielformāta melnbaltām fotogrāfijām.

Par programmu “Suni ārā nedzenama nakts”.

Programmā aktieris Andris Keišs, brīžam pārkāpjot, brīžam respektējot un brīžam sapludinot un nojaucot laika robežas, vedinās skatītāju ielūkoties dzejnieka Ojāra Vācieša ģeniālās personības un mākslas pasaulē. Tā būs it kā dzejnieka satikšanās ar publiku. Savas dzīves laikā Ojāram Vācietim publiskie pasākumi bieži vien mulsināja, šķita lieki un apgrūtinoši, jo svarīgākais bija dzejas un lasītāja intīma, nepastarpināta tikšanās caur grāmatas lapaspusēm. Tikšanās viņš nereti nokavēja, tā radīdams neizpratni un baumas sabiedrībā. 

Izrāde ir muzikāla fantāzija, pārvarot mūžības slieksni, kur vieta atvēlēta gan vācietiskai pašironijai un smiekliem sarunās ar dažādu laiku radošām personībām, gan Raimonda Paula komponētām dziesmām ar Ojāra Vācieša vārdiem, gan skumjām un pasaules sāpei dzejā. Sanākšana, kurā publiski runāt bez cenzūras un laikmeta ierāmējuma. 

Andris Keišs - Ojārs Vācietis
Raimonds Pauls - klavieres
Oskars Ozoliņš - trompete
Režisors - Andris Keišs
Tekstu autori - Andris Keišs, Līva Grudule
Video māksliniece - Ineta Sipunova
Producente - Anda Zadovska

Reklāmai izmantots Mūzikas nama Daile publicitātes foto.

Koncerta sadarbības partneri:

  

 

Paldies Jurim Pīlēnam un @fonfilms par video.