Trio Fabel — koncerts

Trio Fabel — koncerts

23 April, 18:00 | Ola Foundation

23. aprīlī plkst. 18.00 Trio Fabel ar koncertprogrammu “Kino Atspulgi” viesosies kultūrtelpā Ola Foundation.

Programmā:

Ēriks Ešenvalds – Trio “Atspulgi ūdenī” klarnetei (okarīnai un zvaniņiem), čellam un klavierēm 

Gabriels Forē – Trio klarnetei, čellam un klavierēm op.120

Georgs Pelēcis – Liriskais triptihs par latviešu tautasdziesmu tēmām 

Nino Rota – Trio klarnetei, čellam un klavierēm

Mūziķi piedāvā paskatīties uz kinomūziku no jauna skatupunkta – nevis kā uz kinolenti papildinošu elementu, skaņu celiņu Holivudas blokbāsteriem, bet kā uz septīto mūzu, kura var raisīt klausītājos kinematogrāfiskas asociācijas. 

Koncerta programmu veido Federiko Fellīni uzticamā domubiedra, kinomūzikas meistara Nino Rotas, romantisma piestrāvotā franču komponista Gabriela Forē, meditatīvā Ērika Ešenvalda mūzika, kā arī īpaši Trio Fabel veltītais Georga Pelēča “Liriskais triptihs”. Vakars būs kontrastiem piesātināts notikums.

Trio Fabel ir mūziķu apvienība, kas apvieno trīs spilgtas Latvijas mūzikas jaunās zvaigznes, kuru koncertdzīve un studijas aizrit dažādās Eiropas valstīs- klarnetiste, Lielās Mūzikas balvas 2018 laureāte Anna Gāgane, čellists Kristaps Bergs un koncertpianiste Linda Leine. Lai arī katrs no viņiem ir apveltīts ar individuālu skatījumu uz mūziku, muzicējot kopā, viņu dažādie temperamenti savijas vienotā skanējumā. Svarīga šķautne ansambļa darbībā ir sadarbība ar komponistiem un jaundarbu pasūtīšana. Trio ir uzstājies Latvijā, Vācijā un Itālijā.

Trio Fabel koncerts “Music for the End of Time”, kas notika Ola Foundation pagājušā gada 16. oktobrī ir iekļauts Latvijas Radio Klasikas 3 2022. gada topā.

Koncerts divās daļās.

Viesi aicināti ierasties no pl. 17:15 uz glāzi vīna no restorāna Barents un divu aktuālo izstāžu apskati.

Koncerta sadarbības partneri:

unnamed