Daumants Liepiņš — koncerts (IZPĀRDOTS)

Daumants Liepiņš — koncerts (IZPĀRDOTS)

5 April, 19:00 | Ola Foundation

5. aprīlī plkst. 19:00 pianists Daumants Liepiņš ar īpašo Lieldienu svētku koncertu “Mīlestības mozaīka” viesosies kultūrtelpā Ola Foundation.

Lieldienas ir tas laiks gadā, kad mēs visi aizdomājamies par lielajām tēmām. Koncertā caur Lista un Šūberta mūziku atklāsim, kā dzīvība, nāve un mīlestība dažādos izpausmes veidos savijas kopā, veidojot aizraujošu mozaīku, ko saucam par dzīvi. 

Daumants Liepiņš ir viens no savas paaudzes spožākajiem mūziķiem, kuru prestižais nozares žurnāls “Pianist” ierindojis starp četriem pianistiem, kas noteikti jādzird. Starptautisku ievērību guvis, uzvarēdams Marijas Kanalsas pianistu konkursā Barselonā (2019), Ziemeļvalstu pianistu konkursā, Džordžes Enesku Starptautiskajā pianistu konkursā izcīnīdams 2. vietu un iegūdams Žorža Leibensona balvu Starptautiskajā Ženēvas pianistu konkursā (2018), kā arī iegūdams Verbjē festivāla Vendome balvu (2019).  2017. gadā Daumants Liepiņš ieguva Latvijas Lielo mūzikas balvu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”.

Daumanta interpretāciju kaisme un aizrautība ne tikai savaldzina, bet arī pārliecina - viņa domas un skaņdarba redzējums ir vienmēr skaidrs un patiess. Emocijas un dinamiskās gradācijas viņa spēlē var sasniegt galējās robežas, tomēr daudzslāņainajā formas reljefā vienmēr priecē arī intīmi liriskas atkāpes un reminiscences. Tā vien šķiet, ka pianistam ir svarīgi ne tikai apgūt tekstu, bet aizrakties līdz tā dziļākajai būtībai, atklāt tā virsuzdevumu un vēsti.

Kā solists Daumants ir uzstājies ne tikai ar Latvijas Nacionālo simfonisiko orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, kamerorķestri “Sinfonietta Rīga”, bet arī ar Karalisko Liverpūles filharmonisko orķestri, Helsingborgas simfonisko orķestri, Rumānijas Nacionālo simfonisko orķestri, Gruzijas Nacionālo simfonisko orķestri, Kauņas simfonisko orķestri, lielākajiem Spānijas simfoniskajiem orķestriem.

2020. gadā iznāca Daumanta debijas albums "Rahmaņinovs. Zemzaris", kas saņēma augstu novērtējumu "The Guardian", BBC un citos medijos, kā arī nesen iznācis ierakstu kompānijas Naxos albums ar Solēra sonāšu interpretācijām.

Šobrīd Daumants turpina maģistra studijas prestižajā Karalienes Sofijas mūzikas augstskolā Madridē, Spānijā un piedāvā arvien jaunas koncertprogrammas klausītājiem koncertzālēs gan Latvijā, gan ārpus tās. 

Koncerts divās daļās.

Viesi aicināti ierasties no plkst.18:15 uz glāzi vīna no restorāna Barents un divu aktuālo izstāžu apskati.

Koncerta sadarbības partneri:

unnamed